MOTION, TROSOR, KALSONGER och MOBILER.


Har i dagarna varit i badhuset och motionssimmat, det har varit "drösfullt" med folk där och vi överviktiga har fått slåss med pigga ärtorna Stina, Eva och Susanna och alerta Rolf, Sune och Jan, de har krålat så vattnet stängt upp över ögonen på oss stackare, som knappt håller oss över ytan på vattnet, de forsar fram utan hänsyn till varken folk eller fä.

Aderton längder, nitton, tjugioåtta hör man de alerta ropa glatt till ärtorna.


Sjutton halv-längder på en timma har jag mäktat med.

Vände nämligen efter halva längden annars hade de alerta och ärtorna varvat mig flera gånger om, med ett snett leende på läpparna.


När man kör bröstsim med snigelfart hinner man dock reflektera över saker, ser till exempel till min stora förvåning att årets julkalsonger och jultrosor, det kanske rent av är förra julens  "underwear", de finns där under badshortsen.


Badshortsen är nerdragen så lilla springan är synlig där bak och i överkanten kan man se kalsonger förhoppningsvis vita och inte bruna, med en bred rand där det står Salming, Borg, Calvin Klein eller allt vad de nu heter.

Helst ska det stå Björn Borg.


Hela 99 procent av de ungdomar jag såg i badhuset hade kalsonger under badshortsen.
Men varför tar de inte av sig kalsingarna...?
Svaren man får är, kalsonger under badbyxorna är svincoolt.
Alla coola killar har det.


Det finns förresten en förklaring till, viskas det, som har med vattens inverkan på det manliga fortplantningsorganet att göra, är vattnet för kallt minskar det där fram, därför får kalsongerna sitta kvar under för att liksom fylla upp. Inponera på TJEJERNA!


Damernas-tjejernas trosor som lyser blå och röd där under bikinibyxorna de behöver än så länge inte visa troskanten i bikinin.

"Bikinibyxor är ju redan så tajta", förklarar tjejerna. Inponera på´KILLARNA!


Efter reflextionerna i "baljan" går jag lugnt upp för att duscha av mig klorvattnet och schampa håret, jag läser än en gång det stora plakatet på väggen där i duschrummet, det står att man ska duscha av sig noga också INNAN badet för att inte porer, parafymer, kanske lite lort och smuts som fanns kvar efter jobbet eller efter "bathromsbesöket" också rinner av innan "baljan" anträdes.
"Just" tycker jag nog att det låter.


Men!!!
Vad tusan har då kalsonger och trosor i badbaljan att göra.

Det finns också en regel som säger att invandrade tjejer får ha slöja och blus på sig i badet för att skyla sig, deras kultur är sådan att de inte bör eller får visa sig allt för "o-skylda".

Men är de i svenska baljor och badar får de väl sätta på sig badhuva och mörka solglasögon då.


De svenska och utländska pojkarna, männen, flickorna och kvinnorna med trosor och kalsonger måste ta av sig dessa innan badet.
Annars får väl någon klarsynt skrivbegåvad människa skriva del två av boken Lort Sverige.

Ludvig "Lubbe" Nordströms Lort-Sverige från 1938


Duscha både före och efter badet så blir alla glada och nöjda.MOBILTERROR och SMS-TERROR i badhus och offentliga lokaler.


Efter badets kalsong och trosupplevelser, så sitter jag nu i omklädesrummet med en massa, fortfarande alerta människor eller är de stressade, runt omkring mig.
De sitter där, efter att ha grävt fram mobilen ur badrumsskåpet, de sitter som gud skapad dem, med mobil SMS läsning och skickande av SMS.

Det är femtitalet musikljudande mobiler till höger och vänster om mig.

Hör en pappa säga till sin 6 åriga son, hör du vilken fin ringsignal jag har, det är Jim Brown, säger pappan stolt till sin son, som inte vet vem Jim Brown är och inte jag heller.


Det kommer två nakna män till instormande från badbaljan och in i skåpet tar fram mobilen, den ena talar om för någon (frun) att han blir 5 minuter sen.
Vadå!!! Kallas det försening?


Jag som suttit och "drölat" i en halvtimma och inte ÄGER någon mobil, jag kan inte meddela frun denna världssensation att jag blir försenad.

Den andra nakna kollar SMS och hade tydligen inte fått något, så han kutar bedrövad in till baljan igen, för att återkomma 5 minuter senare och blir så lycklig att han högt till oss andra säger, jag har fått ett SMS.
Måste svara!!!


Sorry svenska folket att det gått så långt med detta mobilande i tid och otid, ni är inte så viktiga som ni tror, frun, grannen, kamraten eller älskarinnan tycker att det är skönt att inte höra av dig i "evinnerlig" tid.
Det dumma är också att det tar sån "evinnerlig" tid att ge sig tid, att meddela tid. Tid är pengar.
Du kommer ändå när du kommer.
Take it!


Nu undrar jag bara om detta fenomen bara finns här i killomklädnaden eller är det lika i kvinnobåsen.

Skulle tippa på att det är desto värre där inne, får väl till veckan skicka in frugan och få en insiderrapport därifrån.


Tänkvärt!
Ingen vet vad som händer med strålning från mobilerna.

Ni som kanske tidigare tillhörde personalstyrkan och var en avlönad person dvs. arbetare, tjänsteman, grovarbetare, kroppsarbetare, proletär, knegare, jobbare, arbetstagare, löntagare eller bara inkomsttagare. 
Om 10-20 år sitter Ni kanske som en SOMBIE, arbetsfri, anställningslös, friställd, permitterad, sysslolös, bannlyst, avskedad, entledigad, suspenderad, hemförlovad, sparkad, kickad, fockad, avsatt, utvisad, avstängd, utesluten, avpolletterad, avfärdad, eliminerad, utestängd, utstött, fördriven, exkommunicerad eller bara förhindrad till lönearbete.


Vilken himla tur att ni hann läsa detta!!!

Så slipper Ni sitter där i vrån och pillrar på era små, små mobiler som SOMBIE. Vad tycker du är det OK med trosor eller kallingar under badkläderna.

Skriv i meddelanande rutan och SKICKA.

 
 
 
 

Några synpunkter om sidan:

KOMMENTAR ARNE

Akta er för MOBILER ni kan bli en SOMBIE.


Jakob och Lasse: Lasse håller bara till viss del med om mobilerna; han tycker att det är ett väldigt bra hjälpmedel men samtidigt kan det ju bli för mycket av det goda. Jakob tror att det bara är denna tidens tidsfördriv, nog satt ni med era serieblaskor i tid och otid förrivärlden! Vad har du för tidsfördriv istället, Karne? ;> 
KOMMENTAR ARNE: Bra hjälpmedel håller jag med om men inte att man ska bli beroende av mobilen.
Så är det ju.
Jag plockade kottar i skogen och satte tändstickor som ben. Ha. ha.
Ha det bra med mobilerna.