Snart 80 och "BARNSLIG" som en tonåring.


BARNSLIG var jag då jag som tonåring, gick ner till järnvägen för att möta en "TÖS" senare KANTOR, vi gick från JÄRNVÄGSSTATION förbi slussen, där fanns en liten BJÖRK, jag hade som vanligt med mig den kniv jag fått av morfar, en så kallad stilett, nu "FÖRBJUDEN FRUKT"

 "FÖRBJUDEN FRUKT" var INTE kantorsämnet hon var 17-år.

MEN... hela sanningen får ni inte veta.


Med kniven ristade jag in i ett hjärta med initialerna S.K och A.L. tillsammans med de tidigare inristade B.S Artist, S.S Näsvikenstös med Sa(u)nd, A.F Konsum chef, E.H Hildings dotter, S.A och M.O önskvärda töser, M.B Järvsö piga, G.E tös med finess, med flera, kanske samlade jag på NAMN.

Ristade in namnet GILL i en björk på Josefsberget som ligger mellan Näsviken och Hålsjö, när vi var där på en KÄRLEKSTRIPP.

MEN... hela sanningen får ni inte veta.


Utsikt från Josefberget och källan "Josefs källa" hittar du mellan Näsviken och Hålsjö, utmed vandringsleden Norrboleden. Fin utsikt över södra Dellensjön och Norrbonäset.

Åk dit det är värt ett besök.


Våra kära politiker var också BARNSLIGA ristade också men inte i björken utan i ekan på Harpsund  P-A.H. T.E. G.S. G.P. F.R. M.O. L.L och så lillen K.D-aren B.E. han var så liten så man kommer inte ihåg vad han hette, han efterträddes av A.S sedan G,H
Man är ingen fri man förrän man är skuldfri sa en klok G.P en gång, så rätt så rätt.


BJÖRKEN var vår DATOR 1955 här skrev vi våra KÄRLEKSFÖRKLARINGAR orden HAR JAG CHANS PÅ DIG eller SKA VI VARA IHOP fanns inte i vårt ORDVOKABULÄR.

En kall hand i tösens varma hand var det man vågade, en hand på hennes knä på BIO var vågat spännande och utmanande, fick den vara kvar, kanske.

MEN... hela sanningen får ni inte veta. 


Nu står vi S.K med RÖD ROSETT i håret och jag BRYLEKAMMAD och FIN efter att STÅLKAMMEN dragits genom kalufsen många, många gånger. Vi står och begrundar de nedkrivna bokstäverna som DÅ betydde mycket i våra liv, innan vi fortsätter till sjön Ingan i Näsviken.


Sandstrand med brygga rent vatten intappat från DELLEN och "SKITIGT" vatten ut i VÅGEN 

Bra ställe att bada "NÄCK" i och tvätta av det VÄSENTLIGA det vill säga "ARMHÅLORNA" innan besöket i BADHYTTEN, där blev det en puss eller tre.

        .MEN... hela sanningen får ni inte veta.


När jag för nått år sedan var till BJÖRKPLATSEN och tittade var BJÖRKEN på väg till GUD, lång ståtlig och grön var den och där uppe vinkade de "INRISTADE" åt mig, tack ARNE tyckte jag det hördes i vinden.


Nu var de KÄRA så nära Gud man kan komma, några har klivit av och hoppade upp i HIMMELEN, lite för tidigt kan tänkas, men GUD ger och tar.
HEN vill väl att PER ska ha något att göra.


Jag skulle villa nå upp till de "INRISTADE" och "RISTA" dit ett namn till I.B som betytt mest i mitt liv I.B eller I.L har gett mig allt en "OINRISTAD" kan ge.

Kärlek, ömhet, även trät och tjat och inte att förglömma tre välartade barn.

UNDERBARA 57-år har vi "CAMPAT" i samma "DIVAN"


Hela sanningen har ni nu fått veta.

Tack INGRID BENGTSSON-LINDSTRÖM.
 


"TJEJRISTNINGAR"

Några synpunkter om sidan:

KOMMENTAR ARNE:

En politiker ska ni få och det är G.P som är Göran Persson.

GISSA VEM DE INRISTADE ÄR

Skriv i meddelanderutan nedan och skicka.